Mi a Hapkido

A Hapkido egy kiváló koreai harcművészet, melynek hazai meghonosításán nagy erőkkel dolgozunk. Magyarországon 2001. óta létezik.
Amíg a Taekwondo az ütő-rúgó iskolát, addig a Hapkido a dobó-feszítő -csavaró iskolát képviseli, persze megtartva és keverve a koreaiak magas színtű lábtechnikáival.

A Hapkido mozgásanyaga:
eséstechnika, légzéstechnika, csuklótámadások-, ruhafogások-, fojtások-, lefogások-, ütések-, rúgások- elleni önvédelem, eszközös támadás elleni önvédelem, eszközhasználat, töréstechnika, küzdelem!

1. ESÉSTECHNIKA

Eséstechnika során megtanulnak úgy esni a tanítványaink, mint a macska, félelem nélkül biztonságosan!

Előre, hátra, oldalra, szabadon, akadályok felett, stb.

2. ÖNVÉDELMI GYAKORLATOK

Az önvédelmi gyakorlatok során a szabadulásoktól kezdve az összes lehetséges támadási formára gyakorolnak csukló- kar- láb- feszítéseken, csavarásokon alapuló technikákat, de a különféle dobásokat és az idegpontokat is megtanulják (a haladók).

3. Az eszközös támadások elleni gyakorlatok késes és pisztolyos támadási formákra adnak megoldási variációkat

4. ESZKÖZÖK

Az eszközhasználat során rövid bottal, hosszú bottal, sétabottal és nunchakuval tanulhatnak meg dolgozni a jelentkezők.

5. TÖRÉSTECHNIKA

A töréstechnikát nagyon kedveli mindenki, mert itt lehet lemérni a megtanult technikák hatásosságát. Olyan 1000x törhető törőlapokat használunk, amelyeket különböző erővel lehet eltörni, majd összerakni.

6. KÜZDELEM

A sok küzdőjáték, sorverseny, birkózások során kialakul a gyerekek egészséges küzdő szelleme. Megtanulnak nyerni és a vereséget is feldolgozni. A nagyobbak már védőfelszerelésben páros küzdőgyakorlatokat és szabad küzdelmet tanulnak.

Mindenkit szeretettel várunk az edzéseinken!

A Hapkido -ról a Wikipédián is lehet informálódni: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hapkido

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.