Visszajelzések

50 Szia Gábor bácsi, Lili a torna után azt mondta, hogy 1: nem akarok hazamenni, 2: nagyon jó volt tornázni és az ugrálás tetszett a legjobban. Édesapának tanítja a dobolást. Üdv Szemesék
49 Kedves Gábor!
Kérted hogy írjak visszajelzést, ha nyilatkozik a gyerek 🙂
Hát két napja azt mondta, hogy ő most már ide szeretne inkább járni…
Azt hiszem ez mindent elmond 🙂
Egyelőre a péntekeket próbáljuk aztán majd meglátjuk.
Következő alkalommal viszem a havi pénzt.
Köszönjük szépen!
48 Kedves Gábor!
Bár nagyon szeretne menni, de nem viszem ma Domit az ovis tornára, mert elég náthás és köhög is. Remélem hétfőn újra tudunk menni.
Visszajelzésként annyit, hogy tegnap délután Domi kezdeményezésére “Gábor bácsisat” játszottunk. Futnom kellett a szobában és amikor belefújt a sípba meg kellett állnom és le kellett ülnöm pillangó ülésbe, gát ülésbe, sarok ülésbe …. aztán cseréltünk és én lettem “Gábor bácsi”.
Üdvözlettel,Marietta
47 Szia Gàbor bàcsi!
Nagyon tetszett Ákosnak is meg nekünk is az edzés! Ákos szombat reggel is kérdezte, hogy megyünk e Gábor bácsihoz tornázni. Úgyhogy nagyon várja már a hétfőt! Negatívumot nem tudunk mondani! 🙂 Köszönjük, hogy beirathattuk Ákost!
További szép hétvégét!
46 Szia Gábor,
Köszi a mailt, én annyit tudok visszajelezni, hogy Lilla nagyon élvezi, folyton bukfencezik, egyre ügyesebben otthon, próbál cigánykerekezni, mászik, egyensúlyozik mindenen.
Sokat emleget Téged, nagyon várja, szereti az órákat, Gábor bácsi aranyos, mikor megyünk megint és a rajzain is megjelensz a szerettei között) hát azt hiszem elég pozitiv) köszönjük.
Lilla anyuka
45 Kedves Gábor!
Villő nagyon élvezte a múlt heti tornát, pedig az oviban nem egy “tornabajnok”, de úgy látom most igazán lelkes; néhány gyakorlatot felemlegetett, hogy az neki nem annyira ment, de megbeszéltük, hogy épp azért járunk tornára, hogy ügyesedjen, és majd lassan belejön…
Holnap viszont sajnos nem tudunk jönni, mert beteg, remélem, egy hét alatt mindenképpen túl leszünk rajta.
Szép hetet, jó tornázást kívánok: Kinga
44 Kedves Gábor!
“Dugó” anyukája vagyok. Először is a rossz hír, hogy “Dugó” ma nem megy tornázni, beteg.
Kérted, hogy adjunk visszajelzést az óráidról. Én egy órán sem voltam bent, így teljes mértékben az Ő elmesélésére támaszkodok. Az első óráról olyan lelkesen jött ki, amit eddig soha máskor nem nagyon tapasztaltunk nála. Fel volt dobva, tele volt energiával, otthon pedig több feladatot is teljesen magától megmutatott nekünk (pl. gátülés, terpeszbe ugrás) ami eddig szintén nem volt jellemző rá, mindig úgy kell belőle kihúzni, hogy mi történt aznap vele az oviban. Rólad is mesélt, hogy van egy sípod és azzal irányítod őket. Ez nagy hatással van rá 🙂
Az óra végén kapott kártyának nagyon örült, illetve bármely személyes apróságnak, amivel hozzá fordulsz (név felragasztása a pólójára, dudát megnyomhatta stb.).
Mi 2 okból vittük hozzád “Dugót”. Egyrészt ő alapvetően egy szégyellős, gátlásos kisfiú és rólad azt hallottuk, hogy nagy hatással vagy a gyerekekre és képes vagy önbizalmat adni az ilyen kisgyerekeknek is, mint ő. Másrészt nagyon fontosnak tartjuk a testmozgást, kisgyerekkorban főleg. Szerintem az oviban keveset mozognak, ő pedig amúgy sem egy örökmozgó típus, nehéz rávenni a mozgásra. Sajnos nem szeret aludni, nem alszik délután az oviban sem, viszont még igényelné, ezért fáradt, ezeket te is tapasztalhattad már. Mi és az óvónénik is próbálunk ezügyben tenni valamit, egyelőre nem sok sikerrel, de nem adjuk fel.
Szép napot! Üdvözlettel: Krisztina
43 Kedves Gábor!
Csak dícsérni tudom eddigi munkádat! Dominik nagyon szeret hozzád járni. Minden feladatot elmutogat, sőt este a fürdőkádban is mutatja” Látod ez a törökülés, ez a pillangó, ez meg nyújtott ülés!” Stb.Nagyon örülök, hogy hozzád járhatunk!
Judit
42 Kedves Gábor!
Adri imádja a tornát, pár dolgot mesélt is, hogy miket csináltok. 🙂 Mindenkinek meséli,hogy ő ovis tornára jár. 🙂
A zsámoly átugrásnál, vagy felugrásnál (?) a lábujjait sebesre ütötte, úgyhogy amíg nem tudja rendesen csinálni a feladatot, addig adnék rá zoknit (ami nem csúszik), vagy tornapapucsot, ha sikerül normálisat venni, aminek nem vastag a talpa.Köszönjük az edzéseket! 🙂
G.Krisztina (Adrienn anyukája)
41 Szia Gábor,
egy gyors visszajelzés: kislányom Göőz Lilla nagyon szereti az általad tartott tornát, kétszer volt, és utána mindkétszer részletesen beszámolt róla, teljesen fel van pörögve utána:-) Úgyhogy biztosan még sokáig a csoportban marad.
Korioktatásra nem jelentklezünk, mert Lilla már ügyesen korizik, télen szinte minden hétvégén ott vagyunk a Főtéren:-)
További sikeres munkát kívánunk, és köszönjük a foglalkozást!
Üdvözlettel: Gabi
40 Kedves Gábor!
Fruzsi imádja az ovistornát, nem véletlenül jár most már több ovistársa is Hozzád (Norbi, Mirjam, Bori, Veronika). Rengeteget mesél, mindig elmondja a feladatokat, amik tetszenek neki, és azt is, ha összekoccan valakivel. De a lényeg az, hogy amikor mondom neki, hogy ma lesz ovistorna, mindig az a válasz, hogy “Hurrá!”. (Eddig nem találtunk neki ilyen mozgást, pedig több mindent is kipróbáltunk.) Bár ők nem ovisok, de a férjem, Ian, és a nagyobbik lányom, Zsófi is szereti az edzéseket. Otthon gyakorolják az önvédelmi mozdulatokat, aminek én, mint lányos anyuka,
roppant örülök! A férjemnek egy nehézsége volt eddig, nem tudja, hogyan kell jól ellentartani a “szőnyeget” a rúgásokhoz. De ne mondd neki, légy szíves, hogy tőlem tudod!
:-)))
Ígérem, hogy megpróbálok idézeteket írni Fruzsitól, hogy pontosan miket mond torna után.
Nagyon köszönjük az óráidat, és azt is, hogy nem hagyod, hogy a “haszontalan” kisfiúk elronthassák a többi kisgyerek mozgását. Üdvözlettel: Magdi
39 Szia, Kedves Gábor!
Kisfiam elkezdett Hozzád járni a tornára!
Látszólag eltűntünk. Fiam először bárányhimlős volt, majd influenzás. Mostanra jött rendbe, most épp fogászatra járunk…
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet, hogy fiam mozgás “darabos”. Így itthon meg az óviban fel sem tűnik, ehhez szakszem kellett, ami neked van.
Mivel a ceruzafogása még nincs rendben, keresek neki egy fejlesztő foglalkozást. Így csak hétfőnként szeretnék járni az Ovis tornára.
Jó lenne beszélgetni Veled és a tapasztalatidról, úgyhogy ha lesz valamilyen külön alkalom, akkor mindenképp elmegyünk, mert így az órák után nincs mód ahogy látom.
Az általad javasolt gyakorlatokat végezzük, ….. szeret járni Hozzád és szerintem jót is tesz neki.
Hogy a következő hétfőn megyünk-e azt még nem tudom, mert előtte fogorvosnál leszünk, de ha esetleg nem, akkor a következő héttől mindenképp újra elkezdünk járni.
Üdvözlettel, Viki
38 Kedves Gábor,
Niki és Betti nagyon élvezték az első torna foglalkozást. Annyira egymás szavába vágva mesélték az élményeket, hogy nehezen tudtam követni.
A legmélyebb élményük az utolsó volt, hogy sajnos a fiúk jobbak voltak a végén a kötélhúzásban.
Valami pados labdás gyakorlat is tetszett nekik. Meg minden tetszett nekik, nem tudom sajnos felsorolni.
Nagyon örülök, hogy vagy, és hogy a két lány együtt tornázhat. Mint a Megváltót, vártalak, hogy legyen szerda, és legyen egy jó torna órás
élményük a gyerekeknek. És a reményeim beteljesültek, jó élményekkel, szépen aludtak el a lányok. Ezt most azért írom, mert Betti még épp csak két hónapja volt négy éves, mégis nagyon érdekli őt a halál.
Sajnos múlt csütörtökön az egyik kis ovis társának meghalt a kistestvére.
Azóta minden nap sírva aludt el. Mindig ugyanazt kérdezte: De Anya, én egyszer még újra élhetek? Én nem akarok meghalni! De ma végre nyugalom volt itthon! 🙂 Köszönöm, Neked!
37 Kedves Gábor!
Köszönjük szépen, hogy tegnap részt vehettünk a tornán, anélkül, hogy előre bejelentkeztünk volna :-))
Karinának nagyon teteszett, egész este erről mesélt, a nagytesóknak, Apának.
Már számolja a napokat, hogy mennyit kell még aludni a következő alkalomig, azt mondta, kár, hogy nem minden nap van torna. Egyszóval köszönjük szépen, nekünk nagyon teteszett 🙂
36 Kérted, hogy írjunk pár sort arról, mit meséltek a gyerekek a tornáról.
Ábel nagyon lelkesen jött ki a tornáról, mesélte, hogy futottatok oda-vissza a teremben, a kötélhúzást többször is említette, fogócskáztatok és labdáztatok is. Örülök, hogy ennyire élvezte, mindenképpen fogunk tovább is járni. Nekem is nagyon tetszett a bevezető “levágom a fejed” játék.
35 Köszönjük a sok hasznos infót! A torna nagyon tetszett Virágnak, különösen az első feladat.. (a “botos”)!
Barátnőjével, Karinával (akit mi csábítottunk oda a tornára, bocsi..) ugrálva kiabálták, hogy minden nap akarnak jönni.
Bocsánat, de ezt tovább hárítottuk Neked és mondtuk, hogy beszéljék meg Veled!
Komolyra fordítva a szót, a nagy érdeklődés – mind gyerek, mind szülői részről – szerintem is azt mutatja, hogy sokkal több játékos tornára lenne szüksége ennek a korosztálynak, mint amire lehetőség van (oviban heti egy torna, stb.)!
Úgyhogy hajrá, csak így tovább!
34 Kedves Gábor!
Köszönöm a részletes leírást, az infókat. Én csak azt tudom mondani, hogy nagyon szimpatikus, határozott és következetes voltál, a fiam csodálattal nézett téged, amikor beszéltél (pl. a foglalkozás után) és másnap már az oviban azt mondta, hogy milyen jó volt a torna és tök jó volt, hogy legyőzték a lányokat. Úgyhogy nemcsak a fiam, hanem én is lelkes vagyok és remélem, hogy minden alkalommal boldogan fog távozni a Máté.
33 Kedves Gábor bácsi!
Nagyobbik fiam legjobb barátja … is Hozzád jár és ez végtelenül megnöveli a vágyat, hogy mi is járhassunk.
Az úszásra a hideg víz és mindkét gyerek kora miatt nem járhatunk, a fociról pedig a kisebbik kora miatt dobtak ki (pedig többször próbálkoztunk több fórumon). Általában vagy nem válaszoltak, vagy elutasítottak, vagy még földbe is döngöltek a kérés miatt.
Nagyon bíznánk ebben az egyelőre kizárólagosnak látszó lehetőségben.
Benedek fiamnak különösen fontos lenne a mozgás, mert a lábfeje nem a legegészségesebb (jártunk sokáig gyógytornára is, de túl messze volt és túl macerás, pláne két gyerekkel…nem nekem volt fárasztó, hanem nekik).
Szóval utolsó reményünk ez.
32 Kedves Gábor,
Tegnap végül tudtunk tornázni veled, ami nagyon tetszett Barnának. A torna után otthon még egy órán át mutogatta a gyakorlatokat, amiket csináltatok. Tudom, hogy elmondtad, hogy most nem tudunk járni, mert telve vagytok, ez egy egyszeri alkalom volt, ennek ellenére mégis megkérdezlek, hogy valamilyen módon látod-e esélyét, hogy menjünk. A téli időszakban valószínűleg mindig lesznek betegek. Mi szívesen leszünk “kispadon”, ha szükséges.
nagyon köszönöm – Judit
31 Kedves Gábor !
… viselkedése előtt megdöbbenve állok, mert ilyet még nem csinált.
Nagyon vártuk a tornát sajnos a betegség miatt csak most tudtunk jönni. Mostanában tartózkodó az idegenekkel, talán ez volt a gond.
Este sokat beszélgettünk a dologról nagyon várja a következő ovis tornát aminek én nagyon örülök. Remélem a következő foglalkozás már jobban megy. Talán nem okozunk – tunk nagy gondot és zökkenőmentesen tudtad tőlunk tartani a foglalkozást.
30 Kedves Gábor!
Nagyon várjuk a holnapot. Nikire és Bettire mindig nagy hatással vagy. És a hatás hosszantartó.
Niki például tegnap a közös reggelinknél, fél hétkor így szólt: Olyan boldog vagyok, ha eszembe jut a legszuperebb élményem.
Kérdeztem, mi az. A válasza: Gábor bácsi tornája.
Betti meg örökké azt kérdezi, mikor lesz már szerda, mennyit kell még addig aludni?
29 Kedves Gábor!
A …………….anyukája vagyok, és azt szeretném jelezni Neked, hogy a gyerek eddig minden tornán kiment pisilni, annak ellenére, hogy kezdés előtt 10 perccel elviszem Őt WC-re.Szerintem ez addig így is lesz, amíg Ő nem fogja teljesen „otthon érezni” magát. Logopédiára is járok vele, és ott is minimum egyszer mindig kimegy pisilni. Ez nála pszichés alapon van szerintem.
De amint biztonságban érzi magát, ez meg fog szűnni, mert az ovival is így volt. És most már ott is minden rendben.
Szóval nálunk ez a helyzet a vécézéssel.
Köszönöm megértésedet!
Szia
Nagyon hasznos amit írtál, de másról is szó van.
Igyekszem megmozgatni a gyerekekt, és ilyenkor a szervezet felpörög.
Megnyugtatlak: Balázs fiam is legutóbb kiment pisilni, pedig mi is voltunk pont előtte.
Egy anyuka segített, mert ugye én nem mehettem ki… 🙂
De minden visszajelzés nekem aranyat ér, ezért bármi van jó, vagy nem – írj pár sort. Gábor
28 Kedves Gábor!
A fiam, mivel hallotta tőled ma az úszónapot, nagyon szeretne elmenni. Tehát jelentkezni szeretnék. Ha véletlenül mégsem tudunk menni, akkor gondot jelent az, hogy jelentkeztem és mégsem jelentünk meg?
Nagyon örülök, hogy említést tettél arról, hogy ügyes a fiam a torna alatt. Láttam rajta, hogy nagyon büszke volt, amikor mondtam neki, hogy megdicsérted. Imádja a tornát. Alig várja, hogy szerda legyen. Amikor ma érkeztünk a tornára, előtte ezt mondta: „Anya, én nagyon készen vagyok a tornára”. Szóval ennél több nekem nem is kell a sikerhez 🙂
Ha úgy alakul, hogy indítani tudsz egy hétfői csoportot is, akkor szívesen elviszem akkor is a fiamat. Szólj légy szíves, ha megvalósulni látszik a dolog.
27 Most láttam az Óbuda Tv Önnel készített interjúját, amely komolyan felkeltette érdeklődésemet az Ovis Torna iránt. Berci fiam 5 éves és a … óvodába jár, de úgy tapasztaltam, hogy elégtelen számára az ott kapott mozgási lehetőség egy egészséges fejlődéshez. Ezúton jelentkezem vele az Ovis Tornára.
26 Köszönjük még egyszer a Vizipókemberek napot, természetesen ott leszünk a következőn is, ha lesz.
Az ovis tornáról az Ábel továbbra is nagyon lelkesen beszél, nagyon szeret járni, szerintem kedvence a kötélhúzás, mert mindig azzal kezdi, hogy volt-e kötélhúzás, vagy sem. A talicskatolásról is sokat mesélt, a futást szereti, és az is nagyon tetszett neki, amikor a labdát úgy ledobtad, hogy a mennyezetig pattant. Azt gondolom, még nem tudja elmesélni az összes feladatot, de nagyon tetszik neki az egész, örülök neki, hogy így élvezi. Köszönjük.
Legközelebb bemegyek, és csinálok fényképeket, jó?
25 Szia Gábor!
Mátéval és anyukámmal mi is kilátogatunk a télapókember napra, biztos nagyon el lesz ragadtatva a fiam, másról nem is tud már beszélni, minden a télapó körül forog.
Nagy valószínűséggel januártól akkor mennénk a hétfői csoportba is.
24 Szia Gábor!
Én nem akartalak megbántani és az órák színvonalával egyáltalán semmi baj sem volt ( SŐT! ), csupán azt hiányoltuk, hogy nem segítettél egy kicsit bevonni a Fannit. Talán mi jobban beleéltük magunkat, hogy végre lesz egy jó program, ami ráadásul mozgással is jár. Lehet, hogy igazad van és hamar feladtuk. De harmadszor az apja vitte, akkor már át sem öltözött. Hát erről ennyit.
23 Kedves Gábor bácsi,
Hálásan köszönjük a tegnapi csodaszép kis ajándékot.
Niki egyből nekiesett, elfelezte, és lakkragasztóval rákente egy üvegre.
Egy teamécses fényénél gyönyörűen világít.
Ezzel a képpel kívánunk Nektek szép, meghitt ünnepeket!
22 Múltkor felvettük a tornát, ha szeretnéd, akkor kiírjuk neked egy DVD-re 🙂
Külön köszönöm, hogy segítettél a Mátéval való problémát kezelni az óra elején. Egyébként visszanéztük az incidenst, ami miatt sírt (én akkor nem is láttam), egy kicsit megértem jobban a Mátét, hogy miért sírt, megbántva érezte magát, mert elé vágott egy gyerek, elfoglalta a helyét és ezért esett keresztül rajta és orra bukott. Nagyon érzékeny a lelke. Mondta is nekem: „kérjen bocsánatot az a fiú” De hála Istennek azért csak sikerült belevonnod a játékba és aztán jól érezte magát.
Mindig buzdítasz minket, hogy észrevételeinket írjuk meg. Most írnék ezzel kapcsolatban. Egy dolgot észrevettem az utóbbi alkalmakkor már. Azt látom, hogy az 5-6 évesek egyre vagányabban, magabiztosabban és szuper ügyességgel abszolválják a sorversenyeket, küzdenek szívvel lélekkel és itt sajnos nagyon kijön a 3-4 évesek és az 5-6 évesek közti korkülönbség és az ezzel járó szintkülönbség is. Szerintem sok kicsi nem is tudja vagy nem érti, hogy ez egy gyorsasági verseny is és amíg egy kisgyerek végigküzdi magát a feladaton, miközben 5-ször elterelődik a figyelme, addig a nagyok túl sok időt töltenek azzal, hogy várják a sorukat, ülnek és a végén nincs meg az az élményük, hogy nyernek is, ha küzdenek. Egy picit ezeket a „várakozó perceket” sajnálom, mert így nincsenek maximálisan leterhelve.
Talán a sorversenyeknél külön lehetne szedni a nagyokat, az ügyes és gyors gyerekeket, akik egymás ellen küzdhetnének és lehetne egy harmadik sort kialakítani a kicsiknek, akik ezalatt a saját tempójukban csinálhatnák a feladatokat. Tudom, gondolom, hogy nagyon nehéz ezt kivitelezni, mert sok felé kell figyelned így is, de a nagyok talán nem igénylik a sorverseny alatt annyira a bátorítást, egymás gyorsaságát látva úgyis küzdenek, a kicsiknek pedig többször kellene mondani, hogy „gyerünk, ügyes vagy, csináld, erre gyere, gyorsan stb.” Ezért talán egy próbát megér, ha te is így gondolod.
Mindezt azért írtam le, mert szerintem egy idő után, ha a nagyok egyre nehezebb feladatokat is meg tudnának csinálni, nem lesz rá alkalmuk mindezt megmutatni, mert a kicsikre tekintettel kell lenni ebben a felállásban és hiányozni fog nekik hosszabb távon a kihívás és az igazi, kiélezett verseny szele. Látom, hogy a Marci, a fiad, az Ábel és a Máté (még van egy fiú, nem tudom a nevét…) anyait, apait beleadnak a fiúk közül (a videón is kijön nagyon), de a végén soha nem érik el azt a pontot, hogy büszkék, mert a kicsik lassú idejét nem tudják behozni és valahogy szerintem úgy jön le nekik, mintha befejezetlen lenne a vége, mindig hiányzik a pont az i-re. Ezt fájlalom egy kicsit, mert azt szeretném, ha érezné a fiam minden percben, hogy küzdeni kell.
A többi feladatban aranyos, hogy mindenki egyben van és közösen csinálnak mindent.
Érdekelne a véleményed. Kíváncsi vagyok, hogy te ezt hogy látod, hogy éled meg az óra alatt.
21 Szia Gábor!
Köszönjük szépen a karácsonyi és újévi jókívánságokat, illetve mi is a legjobbakat kívánjuk neked/nektek 2011-re!
Mi kihagyjuk az ovis tornát. Orsi még az ovival is lassal barátkozik meg. Úgy érzem, elég sokszor megpróbáltam odacsalogatni, de még nem volt eredménye. Azért is próbálkoztam ilyen sokszor, mert nagyon tetszett az egyszerűségében lévő nagyszerűsége. Tetszett, hogy vannak szabálykövetősebb részei és “ereszd el hajamat” részei is. Nagyon sok lehetőséget látok benne.Talán, jövőre más lesz Orsi hozzáállása.
20 Szia Gábor!
Nos, a hétfői torna nagyon tetszett, …….-nek legalább itt siekrélméyne van/volt. Jókedvűen jött el, jól lefáradt, este 9 kor nem nyöszörgött, hogy nem álmos.
Nem úgy, mint a síelésen, ahová nem szeret menni és sír ha mennie kell.
Amúgy azt tudni kell róla, hogy eléggé rzékeny gyerek volt, hipersensitiv és kisbaba korában a függőnyhúzásr ais elsírta magát.
Természetesen már voltunk nephrológián, UH-n, beszedettek vele egy csomó gyógyszert, noha szervi elváltozást nem találtak nála. Aztán még kersztezett dominanciát is találtak, amit idegrenszeri éretlenséggel is magyaráztak. Valószínűleg minden mindennel összefügg. Szóval tetszettek az egyensúly feladatok, a koncentrációt igénylő lasztis feladatok. Az a helyzet, hogy …..nek ezeket pont mind mind fejleszteni kell. A testémája sem az igazi…:-( Elvileg jobb kezes és soha nem lett rászólva hogy melyike használja, melyiket ne. De ha “távcsövetl”, mint kalóz, a szeméhez teszi, a bal seméhez emeli a jobb kezével….
Járunk nevelési tanácsadóba, és egyébként az jutott eszembe, hogy oda a faliújságra szívesen kitenném a plakátodat, ha engedik a pszichológusok. Nem tudom, hogy pénzes szolgáltatást lehet-e reklámozni. Plusz van egy gyermekpszichológus barátnőm, aki 3 vagy 4 oviban itt a 3. kerületben részmunkaidőben gyermekpszichologizál. Megkérdezem őt is.
Illetve a Gekko játszóházban is dolgozik barátnőm, őt is megkérdezem.
Szóval várjuk a következő találkozást.
Fotók a weboldalon, és itt a VIDEÓ is! … Köszönöm a készítőknek!
http://www.youtube.com/watch?v=fSipVRXwt-4&feature=email
Ha nem indul el a 8 perces film, akkor át kell másolni a címsorba!
19 Szia Gábor,
Zalán a hétfői óra után közölte, hogy másnap is szeretne menni pókember tornára, mert nagyon jól érezte magát.
Azóta is kérdezgeti, hogy hányat kell még aludni a következő hétfőig :-))
Egyébként úgy elfáradt, hogy szerintem amiatt nem tudott sokáig elaludni, csak “vergődött” az ágyban. De majd megszokja ezt a fajta terhelést is. Nekem nagyon tetszett az óra ritmusa, a feladatok és a hozzáállásod a gyerkőcökhöz.
Kíváncsi vagyok az új helyszínre, örülök, hogy sikerült találni megfelelőt.
18 Kedves Gábor!
Bence nagyon élvezte a tegnapi tornát. Annyira elfáradt, hogy már hazafelé a kocsiban majdnem
elaludt. Reggeal az oviban is az élményeit mesélte, és rábeszélte a barátját, hogy leközelebb ő is
csatlakozzon hozzánk.
Egy pár hónapja kezdődött nála a” zsivány korszak”, ami a tornán is megmutatkozott, kérem nézze
el neki, remélem rendeződni fog. Ö azt hiszi, hogy nagyon vicces a távcsövet az alagútban hagyni,
bebújni a szekrénybe stb. Remélem, hogy a zsiványkodása nem fogja a torna menetét zavarni.
17 Szia Gábor!
Gyermekem a tornáról hazafelé jövet ugrándozott és rúgdosott a levegőben, amit a torna előtti HAPKIDO edzésről kukucskált el. Láthatólag nagyon fel volt dobva. Azért is mert sikerélménye volt, hogy ő a legnagyobb, szerinte ő a legügyesebb is. Hogy kijelölted bírónak, vagy hogy egyedül húzott kötelet, mind nagyon spanolta 🙂 Hamar el is aludt hétfőn.
Amit én figyeltem meg és picit aggódtam emiatt, hogy amivel fogócskáztok (szivacsos palacsintasütő) és rácsapsz a gyerkőcre, az nagyot szól. Valószínűleg nem fáj és biztosan bírnia kell, de mikor rácsaptál a fenekére, és le kellett ülnie, az nem esett neki jól, láttam az arcán. Hajszálhíján nem sírta el magát. De tudom, hogy edződnie kell lekileg is, sőt …
Valószínűsítem, hogy inkább a hangja miatt.
Kicsit még attól aggódom, hogy mikor egy gyerek kezébe kerül ez az eszköz, akkor nem gondolkodnak, hogy ne üssenek vágjanak meggondolatlanul vagy csak hogy a lábra menjen. Így látok egy két gyerkőcöt mellkasra vállra vagy karra ütni vele.
Azt megfogadtam, hogy nem sietek az oviból a tornára, mert nem tudunk bemenni sehova hamarabb és a folyosó szűk és hűvös ahhoz, hogy ott várakozzunk.
Nem nagyon szokott ezekről spontán mesélni, de ha kérdezem, akkor azt mondja, hogy mindegyik gyakorlat tetszik neki.
Kedd reggel mondta a férjem, hogy pókemberes szórolapozás volt a Vackor ovi előtt, és Bence mondta is hogy ismeri ezt a bácsit, de nem Gábor bácsi volt. 🙂
Várjuk a hétfőt, bár most épp gyengélkedik, nátha, köhögés, oviba sem megy, de remélem elmúlik jövő hétre.
16 Kedves Gábor!
A Botinak nagyon tetszett, haza se akart jönni, és minden nap tornára akar járni. Sajnos az oviban nincs torna, mert a tornaterem csoportszobává alakult, így neki ez volt az első tornaórája.
Remélem, pár óra után aktívabban vesz részt az óra eleji bemelegítő gyakorlatokban, és jobban szót fog fogadni. Szerintem az is eltérítette,
hogy én is ott voltam, de bízok benne, hogy ez változni fog. Úgy vettem észre, hogy az óra közepétől már egészen belejött a dolgokba.
15 Kedves Gábor!
Nagyon örülök hogy végre a Fannikám jár mozogni, mert rengeteg energiáját általában, az ovi után még otthon vezeti le. Voltak már próbálkozásaim más mozgásformákkal, de 10-15 percnél tovább nem maradt sehol. Itt is nehezen indultunk, de tetszett, hogy a végére teljesen feloldódott a kiscsaj. Köszönöm a hozzáállásod, hogy nem erőltetted illetve nem mondtál le arról, hogy feloldódik előbb-utóbb. A második torna időpontját számomra meglepő módon várta a Fanni /ebben persze van a Samunak is van némi szerepe/.
A tornával kapcsolatosan , nekem nagyon tetszenek a gyakorlatok, sajnálni fogom ha már nem mehetünk “kukucskálni” szerintem mi szülők sokszor jobban élvezzük mint a gyerekek.
A Fanninak a gyakorlatokból az utóbbi órán legjobban a alagutas játék tetszett, és természetesen a kötélhúzás, az szerintem az összes pici kedvence.
A helyszín, ami remélhetőleg most már állandó lesz nagyon tetszett és a befejezés után remélhetőleg mindenki teljes mértékben élvezni fogja.További sok sikert a munkádhoz.
14 Szerettem volna írni neked, hogy fiam nagyon szereti a pókember tornát, otthon ugyan nem, de az óvodában nagyon sokat mesél róla.
A tegnapi foglalkozáson a cápás játék volt a kedvence,a labdás dolgokat is sokszor emlegeti, viszont nehezményezte, hogy most nem volt kötélhúzás.
Nekem is nagyon kellene valamit mozognom,…
Azt szeretném megkérdezni,hogy nálad/nálatok nincs-e olyan lehetőség, esetleg nincsen-e tervben olyan óra,ahol a gyerekek és felnőttek egy időben mozoghatnak? Engem kifejezetten érdekelnek a harcművészetek, semmiképpen sem gondolnék valami klasszikus női tornára…
Olyan megoldás is érdekelne, ahol őt nem edzi senki, viszont velem lehetne.
13 Hogy tetszik a terem? Nekem hiányzik a bordásfal de lehet, hogy a spéci edzéseitek miatt ez nem létszükséglet.
A női mosdót nem lehet zárni, ami szerintem jó lenne…számomra megnyugtatóbb lenne legalábbis.
Tetszett Bencének a lovagi rúd, azt emlegette, de leginkább az jön le neki az egész foglalkozásról, hogy ő a legügyesebb – nagyon fel van dobva utána az biztos.
12 Először is nagyon köszönöm a segítségedet! Biztos sokat fog számítani a Tanítóképző felvételin! Addig megpróbálom edzésben tartani magam!
Az Ábelnek nagyon tetszett a “tűzoltós játék”, meg hogy magasról lehetett ugrani. A szombat délelőtti családi tornára előzetesen jelentkezünk (2 felnőtt, 3 gyerek: 3, 5, 7 évesek), egyelőre nekünk bármelyik délelőtt jó, mert csak délutánra van egy-két programunk.
A baba-mama tornával kapcsolatban az a javaslatom, hogy lehet, hogy célszerű lenne megcserélni a szupernagyi és a baba torna időpontját, mert a kicsik fél 12-kor már majdnem ágyba mennének, olyan álmosak, és még akkor kell elindulni haza esetleg tömegközlekedéssel, azalatt elalszik a gyerek, akkor nem ebédel, otthon már elmarad az ebéd utáni alvás… Nekem ez volt a tapasztalatom mindhárom gyerekemmel. Velük 11-re már otthon kellett lenni. Egyébként lehet, hogy mennék a Bojtával, ő is élvezné, nekem kellene a mozgás, de jó lenne előbb hazaérni, mert biztos, hogy csak tömegközlekedéssel tudnék menni.
11 Köszönjük a sok infót! Zoé élvezte a bordásfal mászást, azt mondja a sorbanállást nem szereti. …
Itthon is gyakran kell palacsintafogòzni, és gyakorolni a repülést is. Egyelőre kevés sikerrel.
Ránk számíthatsz a családi szombatot illetően. Mindegy melyik héten lesz.
És kipròbáljuk a keddi baba-mama tornát is. Lehet, Zoé kicsit nagy már hozzá, de megpróbálok sporthoz jutni, ahol csak lehet. 🙂 Általában itthon tornázom, de járok a Flóriánba is, tavasztól pedig Margit-sziget, futàs.
Már beneveztünk a Vivichitára..:)
A (most induló) babás torna miatt felhívtam 3 baràtnőmet is, de még nem jártam sikerrel. Nagyon nehéz összehozni bármit is.
10 Köszönöm szépen az infókat és a fotókat.
A Benedeknek nagyon tetszettek az új gyakorlatok, különösen a tűzoltós, legalább is Benedek így hívta. Itthon is folytatta, mindenhonnan le akart ugrani, mert a tornán olyan jó volt, mondván
Az új halacskás fogóról is jókat mesélt.
9 Szia Gábor!
Gergő nagyon pozitívan vette az első foglalkozást. Részletekbe menően (pl. melyik gyakorlat tetszett neki a legjobban) nem lehet vele megbeszélni a dolgokat, de alig akart eljönni és megint akar menni, és ez nekem elég visszajelzés. A mozgáson túl számomra azért fontos a torna, mert Gergőnek ez lesz az első rendszeres és szervezett foglalkozás, amin részt vesz. Azt gondolom, ez jó bevezetés egy 4-5 éves korban elkezdhető sportoláshoz.
Gergő valóban tele van energiával, biztosan nehéz folyamatosan lekötni a figyelmét úgy, hogy ő egy csoport tagja. Oviban ez mindennapos feladat, de mozgás közben “felspanolt” állapotban van, ez eddig számára szabad játékot jelentett. Még nem érzi a kereteket, amiért – ahogy te is írtad – mi is sokat tudunk tenni. Próbáljuk majd tudatosan terelgetni és visszajelzéseket kapni tőle. Nem tudom, mennyi időbe telik mire téged is – az óvónőkhöz hasonlóan – elfogad egyfajta referenciaként, biztos könnyebb lenne, ha legalább hetente kétszer lenne foglalkozás. Nem biztos, hogy így van, de most ezt érzem. Lehet, hogy gyorsan megérzi ezt a rendszerességet és a szabályokat. Kíváncsi leszek, hogy fogadja majd, hogy a kis barátja, nem lesz már ott legközelebb. Ő jó kapocs volt legutóbb, ettől könnyebben elfogadható volt az újdonság is.
Az előtérben való várakozás minket is próbára tett, de látva Gergőt, arra jutottunk Adrival, hogy ez
maximum tavaszig probléma. Amikor már biztosan ott tudjuk hagyni Gergőt, akkor ezzel már nincs gond.Remélem, ahogy telik az idő, egyre jobban működnek majd a dolgok, amiért mi igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni! Köszönöm a visszajelzésed, és hogy ennyi energiát fektetsz a kapcsolattartásba!
8 szeretnék neked néhány sort írni. Nagyon szereti a szerdai tornát, mindig lelkesen jön. Jól kis is fárad, sajnos már nem alszik délutánonként. A legújabb feladatokat is élvezte, elég részletesen el is mesélte. Imád mozogni, könnyen motiválható, ilyenkor bele ad apait-anyait. A fiúknak szerintem nagyon kell ez a “stílus”, amit te képviselsz. Nagyon jó, hogy végre kitessékelted a szülőket.
A Baba-Mama torna érdekelne minket, Dani biztosan nagyon élvezné. Mikor indul? Szerintem is szerencsésebb lenne korábbi időpontra tenni!
A Családi Sportnap jó ötlet, szívesen mennénk, de minden programunkat sajnos nem tudom előre. Februárban már kevés a szabad hétvégénk.
7 Gábor bácsi!
Elnézést, hogy csak most írok, de csak most kerültem gép elé.
…igazán lekötötte az első ovis torna élmény. Ez biztos, mert soha, de soha nem ülne az ölemben
másfél-két órán keresztül mozdulatlanul. Nagyon figyelte a gyakorlatokat és közben mesélte, hogy melyiket csinálták már az oviban, hogy melyik nehéz és melyik egyszerűbb. Nekem is tetszettek a feladatok, biztos, hogy a kisfiam szívesen csinálná őket, ha egyszer hajlandó lenne beállni, de nem tudom, hogy holnap már
bekövetkezik e ez. Néhány dolog itthon is eszébe jutott és azokat megcsináltuk. Tudtam, hogy elsőre nem lesz aktív.
Nagyon-nagyon szégyenlős, minden újtól retteg, de ha megszeret valamit, akkor már jól érzi magát,
de sok türelem kell hozzá. Még mindig azt mondja, hogy az ovis csoporttársával majd tuti bemegy,
de nem tudom, hogy ők jönnek e holnap.
Mindenképpen szeretnénk járni, mert nem fárad el eléggé az oviban és sokat mesél az oviban péntekenként
tartott tornaóráról, amit nagyon szeret. Remélem ezt a helyet is megszereti, de lehet, hogy még egy-két
alkalommal nem engedi meg, hogy kimenjek, ezért előre is megköszönném az együttműködést,
hogy ez sikerüljön minél előbb. Óvatosnak kell lennem, erőltetnem nem lehet nagyon, nehogy végképp
elmenjen a kedve az ilyen típusú edzésektől, mert terveinkben szerepel, hogy sportoljon minél többet, mint az édesapja.
Köszönjük az érdeklődést, holnap megyünk!
6 Szia Gábor!
Aranyosak az aranyköpések.
Ábel zuhanyozás közben kérdezte, mikor lesz már ovis torna. Mondtam, hogy szerdán, és már mehet, mert meggyógyult. Akkor jó, mondta, és megkérdezte, hogy járhat-e Gábor bácsihoz felnőtt korában is. Mondtam, hogy persze, ha szeretne. Erre ő: “akkor bérletet veszek”.
5 Két óvodáskorú fiam van, … 4 és fél éves, … 3 és fél éves. A Kanóc oviba illetve az Arató bölcsödébe járnak. Tele vannak
energiával, szeretnek mozogni, és úgy vélem, jó lenne nekik egy szabályozott keretek közötti mozgás, ahol önfegyelemet (is)
tanulnának.
4 Nekem tetszett, a nagyobbik fiam szerintem rém hamar beilleszkedett és felvette a fonalat ahhoz képest, hogy ő inkább kicsinek számít és pláne hogy ez volt az első alkalom.
A Kicsi, kerge volt – egyértelműen a legkisebb a csoportban -, majd idomul ő is és nagy szüksége van némi rendre-fegyelemre.
A szülők általában sztárolják a gyerekeiket, én igyekszem nem beleesni ebbe a hibába; de azért elmondom, hogy …nak szép, atlétikus
mozgása van anyai szemem szerint, a másik pedig hihetetlenül hajlékony – ha eszedbe jut legközelebb, kérd meg, dobjon neked egy spárgát:)))Hogy ők mesélnek-e? … mesélt róla az oviban, tetszett neki, szívesen megy legközelebb is, … még nem nyilatkozott, részletesen,
de ő is jól érezte magát.
3 Szia!
A lányom teljesen el volt varázsolva a tornától! Azt mondta, menjünk holnap is, meg minden nap, és szeretne járni ő is. Úgy örülök neki! Év közben is mondtam neki, hogy járjon a tesójával együtt, de nem akart.
Ő nagyon nehezen oldódó, idegenekkel gátlásos kislány, de nem is értem, miért volt veled is ilyen, hiszen ismer már régóta. Órán is ilyen szótlan és visszafogott volt? Már jár drámafoglalkozásra is, és az sokat segített a helyzeten, de most meglepődtem, hogy veled ennyire nem beszélt. Ugyanakkor meg itthon mondta, hogy mennyire jó volt a torna.Szóval, jó, hogy sikerült rábeszélnem, hogy bemenjen ő is a fiúkkal. Nem volt könnyű. Azt mondta, ott csak kicsik vannak, de hát ez kifogás csak…
De végre megtört a jég. Egyébként neki valami igazán lányos mozgás kellene. Ha tudsz ilyesmiről a közelben, ami tényleg jó, akkor szólj légy szíves.
2 A fiamat nagyon megdícsérték a nevelési tanácsadóban az iskolaérettésgi teszten, hogy nagyon okos, humoros, kedvse, koncentrál stb.
Hogy amilyen mozgásokat végzünk vele, azt folytassuk, mert az irány nagyon jó. Ennek a pszichológusnak is megemlítettelek hogy mit csinálsz, hova járunk. Pókemberek Ovis Tornára!
Anita
1 A fiamnak nagyon tetszett a torna. Én is úgy láttam, hogy nagyon élvezi, azt hiszem ez a mozgásforma igazán neki való. Ő nagyon szeret ugrálni, szaladgálni, lépcsőzni (hatodikon lakunk és rendszeresen gyalog jár lefelé és felfelé is).
A buszon kérdezgettük, hogy milyen volt, azt mondta, hogy jó volt és szeretne máskor is jönni, és otthon mindent elmutogat. Így is lett mutatta a gátülést, pillangóülést stb.
Ahogy hazaért az Apukája, már az ajtóban letámadta és elkezdte neki mesélni, hogy milyen volt a torna. Alig várta, hogy beérjen a szobába és meg tudja neki mutatni, hogy miket tanult. Nagyon lelkesen mesélte a szaladgálós feladatokat ( a talicskázást, és a versenyfutást). Tetszett neki a padon egyensúlyozás, ugrás , futás, kukacban mászás. Remélem ez a lelkesedés sok

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.