Családi Hapkido

Átmenetileg szünetel…

Szombat 10 – 11.30 5-67 éveseknek

Ez a csoport úgy indult, hogy a szerdánként Mini Hapkido-ra járó (5-6-7 éves) gyerekek szüleinek írtam egy levelet, hogy szerintem kevés a heti 1 edzés.
Mivel az összes csoportunkban minimum heti 2 alkalommal edzenek, ezért próba képen bevezettük a hétvégi szombat délelőtti 10-11 órás edzést.
Persze nem kötelező módon.

Beindult a szombati edzés, majd kísérletképp 1 hónapra megfűztük a szülőket,hogy jöjjenek és próbálják ki ők is! Mondhatom, hogy mindenkit meglepett az ötlet és annak sikere. Remek hangulat alakult ki és a lelkes apukák,anyukák szívesen járnak és gyakorolnak,játszanak a saját és mások gyermekeivel együtt. Második gyerekkorukat élik!

Vannak gyerek-szülő, gyerek-gyerek, szülő-szülő feladatok így igazán változatos a program. Sokszor nem is akarnak a családok hazaindulni, ezért 30 perccel meghosszabbítottuk az edzéseket, így már 10-11.30-ig tartanak. Megtanulják a légzéstechnikát, a sokféle gurulás-eséstechnikát, az állásokat, lábfejtartásokat, rúgásokat, célpontrúgásos gyakorlatokat, vannak lazító és erősítő feladatok, de természetesen különféle képességfejlesztő játékok is.

A kéztechnikák gyakorlása során rengeteget javul a koordinációs képesség, a lábtechnikákkal pedig összefüggenek a szükséges egyensúly és lazító gyakorlatok. A töréstechnikák,a szivacs birkózások és a magasugrások során ki-ki kipróbálhatja a képességeit is. A technikai képzést közbeiktatott képességfejlesztő játékokkal együtt tesszük élvezetessé.

Néhány szülői visszajelzés:

“Én csak felnőttkoromra értettem meg, hogy a teljes életnek a pallérozott elmén és az egzisztencián túl, nagyon is része az edzett test. Remélem, kisfiam ezt nálam hamarabb felismeri, és aktív, ügyes, izmos férfi válik belőle. A Hapkido szerencsés választás volt ehhez – Gézu imádja az edzéseket, és lelkesen, gyorsan halad. Biztos vagyok benne, hogy az atlétika vagy az úszás nem kötné le, de itt minden edzés játék és kihívás egyszerre.”
Gergely

 

„Én alapvetően a 7 éves fiamnak kerestem sportolási lehetőséget, – miután 1 évig járt a Honvédba tornázni – és egy szerencsés véletlen során találtam meg a Diamond sportiskolát.Mivel régen én magam is évekig taekwondo-val foglalkoztam és tudtam, hogy milyen sok pozitív hatása van az emberre a küzdősportoknak, ezért ebben az irányban gondolkoztam. Szerettem volna ha Ákos fiam is fejleszti magában az alábbi tulajdonságokat:

  • koncentráció;
  • kitartás és önfegyelem;
  • felelősség mások és saját maga iránt;
  • magabiztosság, önbizalom, bátorság.

Úgy gondolom, hogy a küzdősportok túl azon, hogy egy nagyon változatos mozgásformát nyújtanak és erősítik, lazítják az izmokat még a fenti mentális előnyöket is biztosítják az embernek. Miután megismertük Ébend Gábort és a Hapkido-t, komoly pluszt jelentett a számomra, hogy tapasztaltam milyen jól bánik a gyerekekkel, akik szeretik és elfogadják őt, ami ebben a korban nagyon fontos minden gyereknek, így fiamnak is, hiszen alapvetően a gyerekek olyan tevékenységet csinálnak szívesen, amiben jól, komfortosan érzik magukat és ebben kitüntetett szerepe van az edzővel kiépített kontaktusnak. Ráadásul a Hapkido egy nagyon komplex küzdősport, amely a hagyományos ütéseken és rúgásokon alapuló küzdősportokhoz képest eséseket, dobásokat és feszítéseket is magába foglal, nem beszélve az önvédelemről. Egy idő után annyira megtetszett ez a sport, hogy egy kis unszolás után ma már én is járok fiammal az edzésekre 44 évesen és nagyon élvezem. Az én esetemben ez elsősorban a mozgás öröméről és a fiammal való közös élményekről szól, ami nagyon jól összekovácsol bennünket is. A legjobb benne az, hogy több hasonló családdal is megismerkedtem, ahol más apukák is a fiaikkal együtt szintén lelkesen látogatják az edzéseket, bebizonyítva, hogy ezt a sportot életkortól függetlenül bármikor el lehet kezdeni űzni.”
András

 

„5 és 7 éves fiaim tavaly ősszel kezdtek hapkido edzésre járni. Lelkesedésük hatására elkísértem őket egy szombat délelőtti családi edzésre. Korábban nem űztem semmilyen küzdősportot, ezért kicsit kételkedtem abban, hogy 35 évesen érdemes-e elkezdeni. Azóta szombat délelőttönként nem kérdés mi legyen a program. Nagyon jó lehetőség a gyerekekkel közösen mozogni, miközben együtt haladunk az újabb és újabb technikák elsajátításában, Európa-bajnok mesterünk szakértő irányítása alatt. Sikerélményben sincs hiány, hiszen az első övfokozatra mindhárman sikeres vizsgát tettünk. Remek lehetőség a munkás hétköznapok után egy közös családi sportolásra, mindenkinek ajánlom!”
Zsolt

 

„Egy-két mondatban leírom a tapasztalatainkat, hátha segít Neked az új honlap szerkesztésében. Feleségemmel 6 éves fiúnknak kerestünk valamilyen aktív mozgási lehetőséget, mely egyben segítene a gyermek koncentrációját és figyelmét is erősíteni, mert iskola előtt áll, és a szétszórt az enyhe kifejezés rá. Véletlen találtunk rá a Pókember tornára, ahol Ébend Gábor edzései hamar megtetszettek és a fiam is lelkesen járt a foglalkozásokra. Mivel ügyes volt, ezért Gábor javasolta a Hapkido ovis edzéseket, ahol már komolyabb szintű harcművészeti elemeket is tanul. Mivel a foglalkozásokat addig nem nagyon tudtuk megnézni, kaptunk a szombati nyílt edzés lehetőségén, ahol feleségemmel reméltük, hogy végignézhetjük a gyerekek munkáját. Több lett ennél. Ahogy megérkeztünk, a kezünkbe nyomtak egy Hapkido felszerelést, és azon vettük észre magunkat, hogy magunk is aktív részesei vagyunk az edzésnek. Nem bántuk. Sőt. Élmény együtt mozogni a gyerekeinkkel egyébként is, de itt hasznos, önvédelmi gyakorlatokat ismertünk, meg mindamellett, hogy mozgunk, arról már nem is beszélve, hogy látom a fiam szemében a lelkesedést, az élményt, hogy az apjával hajt végre gyakorlatokat, és magát a tényt, hogy együtt járunk edzésre. Tőlünk szülőktől vesznek példát gyermekeink, ezért így ebben a formában természetes lesz számukra, hogy mozogni kell, de jó dolog is egyben. Gábor edzései aktívak, játékosak, de egyben komoly gyakorlatokat is tartalmaznak. Az edzésidő hamar elszáll, csak a kellemes fáradtságon vesszük észre, hogy eltelt a másfél együtt töltött óra. Azóta Szabi rendszerességet tanult, tudja, hogy nincs kibújó az edzések alól, bár igazából erre nem is kell emlékeztetni, hiszen lelkesen jár. Szeretném, hogy jobban figyeljen, bátrabb, karakánabb legyen, de azt hiszem jó úton járunk…”
Gyuri

 

“Hogy miért szeretek hétvégén Családi Hapkido edzésre járni? Szerintem eleve kivételes élmény a gyerekkel együtt végezni olyan tevékenységet, amelyikre egyébként nem lenne más módon lehetőség. Ezen kívül így jól nyomon lehet követni a fejlődésüket, nem csak esetleg bemutatók, vagy versenyek alkalmával, mint más sportokban. És persze a mozgás, főleg az új mozgásformák minden felnőttnek hasznára válnak.

Az a jó a Hapkidoban, hogy komplex küzdősport, megtanít a kevesebb tudással is jól alkalmazható ütés-rúgás technikákra, a komolyabb gyakorlást igénylő, nagyon hatékony, és “elegánsabb, szebb” feszítés-dobás technikákra is. A kettő együtt az önvédelem során nagyon hasznos. De elsősorban megtanít esni, ami még a hétköznapokban is jól tud jönni! Személy szerint én az eséses, feszítéses, dobásos technikákat gyakorló edzéseket kedvelem. Mit jelent nekem felnőttnek mindez? A gyerekkel eltöltött hasznos és élmény dús időt! És hogy miért jó ez az edzés a gyerekeknek? Ebben a korban még nagyon kötődnek a szülőkhöz, minden tevékenységbe alapvetően szeretnék bevonni őket, a sikerélményeiket könnyen meg tudják osztani velünk. Ha szülő “ügyes”, akkor e miatt is szívesen felnéznek ránk. Nem a családi edzés miatt, hanem a küzdősport jellege miatt hosszútávon erősíti az önbizalmukat, csökkenti a meglepetés helyzetekben előjövő reakciók szélsőségességét, nyugodtabb viselkednek speciális helyzetekben. Felkészít a törvényszerű kudarcélmények megélésére. De a legfontosabb : Mindenképpen erősíti a családi kötelékeket!”
Péter

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.